събота, 30 ноември 2013 г.

Как да постигнем бърз релакс?

http://livelong.eu/actual.php?aid=61

За да релаксираме успешно, не са ни нужни много усилия

За това упражнение са Ви необходими около 15 до 20 минути, за това моят съвет е да си отделите необходимото време, за да си доставите душевно спокойствие. В днешния напрегнат и забързан свят, ние често "губим" себе си някъде по пътя, а ако НЕ сме НИЕ в кожата си, тогава КОИ сме?

Рецептата е лесна и приятна.

Приемете 20 капки Есенциални мастни киселини (ЕМК), които веднага свалят излишното напрежение, като дозатора на шишенцето ще Ви помогне за лесно измерване. Легнете удобно, рaзположете се комфортно и затворете очи. 

Осъзнайте излишно повишената важност на действителността около Вас, и усетете необходимостта от "отпускане на юздите".

Липсата или поне ниската важност е главното условие за постигането на релаксация. Във всички случаи на пови­шена важност е безполезно човек да се отпуска. Например едва ли ще успеете да се отпуснете, ако се страхувате от високото, а се намирате на покрива на висока сграда. В слу­чай че е невъзможно да отхвърлите важността, поне не хабете сили да се отпускате. Така изразходвате енергия не само, за да контролирате "важната" ситуация, но и за да се сдържате. Не е нужно - отпуснете се и се вълнувайте кол­кото си искате.

Необходимо е да влизате в състояние на релаксация във всякаква обстанов­ка, макар и за кратко време. Никакви словесни самовнуше­ния няма да помогнат, защото мускулите се управляват не от думи, а отнамерения. Повечето мускули можете да от­пуснете съзнателно, стига да им обърнете внимание. Обик­новено не им обръщаме внимание, докато не почувстваме болка или дискомфорт в тях. Ето защо е достатъчно с мис­лите си да преминем през цялото тяло и да отпуснем блокажите. Има обаче група мускули, които са отвикнали да се подчиняват на намерението. Това е следствие от съвремен­ния заседнал начин на живот. Например много е трудно да се управляват съзнателно мускулите на гърба, затова с възрастта той започва да боли. Колкото и банално да зву­чи, редовната гимнастика - особено за мускулите на гърба - е абсолютно необходима.

И така, цялата процедура се състои в следното:

Без да бързате, но и енергично преминете с мислите си през цялото тяло и отпуснете блокажите. Представете си, че кожата ви е обвивка, която внезапно се нагрява отвътре. Фокусирайте вниманието си върху повърхността на тялото си. Представете си, по желание, че кожата ви се нагрява или чувствате мравучкане или енергийно пощипване. Глав­ното е да усещате, че имате кожа. А сега почувствайте, като че ли енергията прелива по цялата повърхност на тялото, както светлинните проблясъци "бягат" по сапунен мехур.

В този момент вие сте част от Вселената и сте в равно­весие с нея.

Не е необходимо непременно да усещате нещо особе­но. Всеки човек се чувства по различен начин. Не е нужно изобщо да се стараете. Направете го сякаш между другото, но действайте реши­телно. Интегралното усещане на повърхността на вашето тяло с преливащата се по него енергия представлява имен­но състояние на релаксация, равновесие и единение с окол­ния свят. След няколко опита това ще става мигновено и скоро ще влизате в състояние на релаксация толкова лес­но, все едно че скръствате ръце на гърдите си.

Няколкото капки Есенциални мастни киселини дават на всички клетки на тялото ни мигновена отмора, като ги хранят с веществата, които са им нужни за спокойно и пълноценно съществуване. Бързо постигаме желания релакс във всеки момент от забързаното ежедневие. 

Изпробвайте незаменимото усещане на спокойствие и уравновесеност с ЕМК още днес.

Научи повече ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар