неделя, 15 септември 2013 г.

Арганово масло за красив външен вид

http://livelong.eu/fproducts.php?pid=230

Арганово масло от Мароко

Солни и здрави коса и кожа

Арганово масло е отлична храна за човешкото тяло, а козметичния арган е предназначен специално за облагородяване на кожата. Никой друг природен продукт, който съдържа естествени съставки не притежава козметични свойства на аргановото масло. Жените в берберските племена го използват за разкрасяване и запазване, защото пази кожата от въздействието на външната среда и други допринасящи за стареенето на кожата фактори. Козметичното арганово масло съдържа определени вещества, за които е доказано, че помагат при отстраняването на петна по кожата. За разлика от много други продукти аргановото масло постига търсения разкрасяващ ефект много бързо и без никакви страничени ефекти. Маслото от арган, също така, предотвратява появата на бръчки по лицето и около очите, и независимо от възрастта - засилва еластичността на човешката кожа.

Как действа и къде се прилага Аргановото масло?

Аргановото масло е важен естествен продукт, който изпълнява редица полезни функции за здравето на кожата, косата и ноктите. В областта на козметиката, аргановото масло специално се е доказало. Още сред древните племена, населявали североизточна Африка и Мароко аргана е бил известен като масло против стареене. Той притежава невероятното свойство да възстановява естествената свежест, гладкост и здравина на кожата. Предотвратява появата на бръчки и е ного ефикасен е за отстраняването на стрии след прекарана бременност.

При косата аргановото масло подсилва косъма; възвръща блясъка и ѝ придава повече лъскавина. Благодарение на лекотата и бързата скорост, с която се разсейва, то лесно прониква във фоликулите на косъма, като го подсилва от корените. Лесно се справя с цъфтежа на косата, като гарантира правилното подхранване и подобряване на кръвообращението около фоликулите на косата. Аргановото масло успокоява кутикулите и придава красив и здрав вид също и на ноктите.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Какъв е химичния състав на Аргановото масло?

Аргановото масло притежава своя уникален и сложен химичен състав. То традиционно се използва за подсилване, разкрасяване или лечение на косата, кожата и ноктите. Аргана е много е ефикасен за масажи, премахване на стрии и лечение на редица дерматологични заболявания. Многостранното му приложение се дължи не само на различните химични съставки в маслото, но и на факта, че то съдържа в изобилие есенциални полиненаситени мастни киселини. В неговия състав участват и стероли, полифеноли, ферулова, линолова киселина и значително високо съдържание на витамин Е. Всички тези компоненти, както поотделно така и в комбинация, изпълняват много голям брой функции, които се свързват с действието на аргановото масло. Ще се спрем върху някои от тези важни съставки и ще проследим с какво помагат те на човешкото тяло.

- Есенциални полиненаситени мастни киселини
Мастните киселини са невероятно важни и необходими за човешкото тяло, но то не ги синтезира по физиологичен път. Така единственият начин да бъдат набавени за кожата, косата и ноктите е отвън под формата на различни масла, в случая арганово масло. Те се съдържат в почти всички масла, но за щастие в аргановото масло есенциалните мастни киселини са цели 80% от състава му. Всички мастни киселини, кито се съдържат в него имат антиоксидантни и овлажняващи свойства. Те са жизненоважни за изграждането и възстановяването на клетъчните мембрани. Имат важна роля при външно приложение за усвояваване оптимален набор от хранителни вещества от кожата, както и за изхвърлянето на различни ненужни на организма отпадъчни продукти. Мастните киселини регулират производството на смазващ секрет от мастните жлези, като така участват активно в образуването на простагландини. Есенциалните мастни киселини са от значение за регулиране и поддържане на здрава кожа, а чрез премахването на бръчките помагат за премахване на белезите на преждевременно стареене.

- Простагландини

Простагландините, образувани от мастните киселини и помощта на ензимите в клетката, са важни катализатори за многобройни метаболитни процеси в клетката. Имат противовъзпалителни свойства и са от значение за цялостния растеж, развитие и запазване на клетката.

- Витамин Е (Токоферол)
Всичко, което напишем за значението на този мастно-разтворим витамин няма как да бъде преувеличено. Отличен антиоксидант в борбата срещу свободни радикали, витамин Е поддържа нивата както на витамин А, така и на есенциалните мастни киселини в тялото в оптимални граници. Със своите противовъзпалителни свойства подсилва стените на капилярите, предотвратява изпаряването на влагата от епидермиса на кожата. Явява се непреодолима пречка за стареенето на клетките като ги подхранва. Установено е, че витамин Е помага за бързото справяне с различни белези по повърхността на кожата, следствие от рани и стрии.
- Полифеноли

Полифенолите или рзличните фенолни съединения в натуралния състав на аргановото масло са естествени елементи на повечето растения, които имат противовъзпалително, антисептично, противоалергично и антиоксидантно действие, а то помага против стареенето на кожата.

- Ферулова киселина

Феруловата киселина е най-изобилстващото съединение с фенолен произход в състава на аргановото масло. Антиоксидантната й сила се повишава още повече при излагане на ултравиолетови лъчи и така тя се превръща в ефективен щит срещу вредното въздействие на така вредните обедни и ранно следобедни слънчеви лъчи върху нашата кожа. Тя е важна съставка в различни серуми и козметични комбинации против стареене.
- Каротеноиди

Като естествени мастно-разтворими вещества каротеноиди предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи и действието на свободните радикали. Освен, че поддържат кожата здрава, те са и ефективна пречка срещу появата на артрит.
- Стероли

Химичната структура на растителните и човешките стероли е поразително сходна, поради което стеролите в аргановото масло действат в истинска хармония със състава на човешката кожа. В аргановото масло те изпълняват следните функции:
  • запазват структурната цялост на клетъчната мембрана;
  • облекчават възпаления;
  • подобряват кожния метаболизъм;
  • задържат влагата.
 Стеролите лесно се усвояват и като основен елемент в най-външния слой на човешката кожа служат като оптимална преграда. Освен това се усвояват изключително лесно.

Прочетете повече ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар