неделя, 1 декември 2013 г.

За всеки спортист, който търси постижения

http://livelong.eu/actual.php?aid=55

Ако резултатите се бавят, ни трябва натурална подкрепа

Коластра и спорт

Атлетите и хората, които спортуват редовно, много често търсят начини да подобрят своите постижения и да постигат все по-добри резултати. Според клиничните изследвания и свидетелствата на хора, които употребяват коластра, тя може би е най-въздействащата природна субстанция, открита до момента, която може да помогне на атлетите да постигнат по-лесно и бързо желаните от тях резултати.

Много фитнес експерти, както и активно спортуващи във фитнес залата твърдят, че именно коластрата е най-ефективното средство за изграждане на здрави мускули, което някога са използвали, като това е без да прибягване към незаконните, и много опасни за здравето стероиди. 

В “Железният мъж” (списание за сериозни бодибилдъри) Даниел Шон подчертава, че IGF-1 (инсулино-подобен фактор на растежа), открит вколастрата, има забележително по-добър анаболен ефект от всяко известно досега вещество, дори и стероидите.” IGF-1 е в състояние “сам по себе си да осъществява мускулен растеж”, пише Стив Шваде, редактор на списанието “Мускули и фитнес” в броя от м. май 1992г. "Кравешката коластра има по-висока концентрация на IGF-1 от човешката като структурта на двата е почти идентична. Човешкият и кравешкия IGF-1 се различават само по 3 от 67-те аминокиселини, които изграждат веригите на IGF-1 молекулите. Това сходство превръща кравешкия IGF-1 в толкова ефикасно вещество, колкото и намиращото се в нашия организъм.“

-------------------------------------------------------------------------------------------

Последните направени изследвания на коластра показват, че тя понижава разпадането на протеините и стимулира транспортирането на глюкозата в мускулите. Това означава, че мускулите използват по-пълноценно своята енергия и тази, която придобиват от хранителните добавки.

Когато се говори за метаболизма на мазнини, растежните фактори в коластрата правят
възможно поемането на необходимата енергия от мазнините, вместо от въглехидратите. Това определено означава, че тялото така изгаря повечето мазнини (както и тези, натрупани от въглехидратите или протеините), с които се храни, като безспорно произвежда енергия по-ефективно.

Според Шваде, “в крайна сметка растежните фактори в коластратаувеличават скоростта на протеиновия синтез и намаляват протеиновия катаболизъм (разграждането на белтъчините), което води до увеличаване на чистата мускулна маса, без съответното увеличаване на мастните натрупвания.”

-------------------------------------------------------------------------------------------
Отново, Даниел Шон от “Железният мъж”: "Кратко и ясно, IGF-1 е алфата и омегата на анаболните пептидни фактори на растежа. От къде можете да го получите?...

 Само от коластрата!

Даниел твърди, че "като човек, който тренира редовно, аз бях свидетел на удивителни подобрения, откакто започнах да вземам коластра. Мога да вдигам по-големи тежести по време на тренировки и прибавям допълнителни по-бързо от преди. Възстановявам се по-лесно след “серия”, а мога по-бързо да се заема със следващото упражнение. Чувствам прилив на енергия, докато преди да започна да пия коластра усещах умора час или два след тренировка. Резултатите ми се подобряват – панталоните ми стават все по-широки, а блузите и саката – все по-тесни! И всичко това – без никакви драстични промени в диетата ми".

КолАктив и КолАктив-3
--------------------------------------------------------------------------------

През май 1996г. д-р Едмунд Бърк, пишейки за “Новости в науката за храненето”, съобщава за едно изследване, направено с участието на финландския олимпийски ски-отбор. "Атлетите тренираха изключително много и нивата на тяхната креатин-киназа се измерваха през седемдневен период (креатин-киназата е изключително важен вътреклетъчен мускулен ензим). Ако този ензим се открие в кръвта ..

Прочетете повече ...

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар