събота, 24 август 2013 г.

Перфектна Суперхрана

Перфектен Живот


Диворастящото Кламатско водорасло AFA е най-полезната от "зелените храни" и се усвоява отлично от човешкия организъм като пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и други полезни и нужни на организма елементи. Дори малки количества AFA, които се прибавят ежедневно към нашата храна, имат много силен, подновяващ ефект върху здравето. Хора от целия свят го включват като добавка в храненето си, за да си набавят онова, което традиционното хранене не им осигурява. Всички преработени храни, които имат своите консерванти "ограбват" тялото ни, вместо да го "наторяват".

Водите на Кламатското езеро идват от геотермални и вулканични източници и така водораслото АFА съдържа богата гама от полезни минерали - калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк, които са в най-чистия си природен вид. В това отношение AFA превъзхожда култивираните по изкуствен начин сладководни водорасли. Превъзхожда спирулината, и дори люцерната, които са най-добрите източници на минерали между висшите растения. AFA почти не съдържа йод и е безопасна за щитовидната жлеза (за разлика от морските водорасли Келп).

AFA поставя рекорди сред фотосинтезиращите растения по белтъчно съдържание, и то в

направленията количество, качество и усвоимост, като в своя състав включва 60% съдържание на протеини (няколко пъти повече от най-богатите на протеини храни - месото, яйцата и соята). Водорасловите протеини са почти 100% усвоими, като освен това не натоварват храносмилането, защото са в най-лено усвоимата форма - йонна. Те са естествено съчетани с витамини, минерали и други полезни съставки. Аминокиселинният им профил е идентичен с този на човешкото тяло и това ги издига по усвоимост над всички други хранителни съставки.

AFA расте под форма на малки "туфи", които представляват вериги от клетки. А клетките "хетероцисти" от 8-ма до 20-та позиция във веригите  съдържат гликолипиди, които са ефективни според Националния здравен институт на САЩ срещу вируса на СПИН.

Водораслото AFA е много богато на ценния антиоксидант бета-каротин, от който в тялото ни се образува витамин А. Известно е, че опасността от рак намалява значително при хората, които с храната си поемат достатъчно количество антиоксиданти, като тук бета-каротинът е от ключово значение. Това се дължи на мощното му имуностимулиращо и регенериращо действие.

Кламатското водорасло AFA е водач сред всички храни по своя състав и съдържание на витамин В12, чиято най-важна роля е в кръвотворенето. В състава на АФА количеството на витамин В12 е почти 20 пъти по-голямо, отколкото в която и да е друга храна. Един грам от изсушени Кламатски водорасли съдържа доза, която е два пъти повече от дневната нужда на организма ни от витамин В12. Това е основната причина АФА да е толкова полезна за хора, каито имат малокръвие и страдат от анемия.

Освен всичко останало, което е изключително полезно в състава им, Кламатските водорасли са най-богатият известен източник на желязо в органична форма. Заради йонната си форма, всички вещества в състава на АФА (включително и желязото) са отлично усвоими, а количеството на желязото многократно превъзхожда това в месото (което е известно на всички като силна храна). От природните продукти, в това число несъмнено водораслите има много повече полза, отколкото от синтетичните препарати, които съдържат желязо и има възможност да бъдат токсични. Със силно усвоимото си съдържание на желязо AFA оказва влияние много бързо различни недоимъчни анемии. Най-великата тайна на лечебните свойства на Кламатските водорасли е в комбинацията, която  природата ни осигурява.

Водораслото AFA е изключително богато на хлорофил - силен стмулатор на биологичните процеси в организма, притежаващ естествен регенериращ и пречистващ ефект. Освен всички други свои положителни свойства, хлорофилът участва в кръвотворенето и оттам в количеството на енергия в тялото. Той е почти идентичен с веществото хем в хемоглобина на еритроцитите, който пренася кислорода, и затова Кламатското водорасло се нарича със звучното и обещаващо име "зелената кръв на планетата". 

АФА притежава естествени свойства, предпазващи ни от рак и негови рецидиви. Чрез приема им могат да бъдат защитени хора, които работят и прекарват голяма част от времето си в радиоактивна среда, родените след катастрофата в Чернобил, пациенти, които провеждат лъчелечение на ракови заболявания, както и за много други случаи на здравословни оплаквания.  

Според канадски изследвания, ежедневното приемане на 1 грам Кламатски водорасли увеличава с 40% съпротивителната способност на Т-лимфоцитите (клетки-убийци на опасните за организма чужди клетки). Имунната система, която е подпомагана от Кламатските водорасли предпазва активното заселване на тези чужди "убийци" в нашите тъкани и органи.

Водораслото AFA има несъмнено положителна роля в обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи. Превъзходен тонизатор на организма и регулатор на ПНЕИ-системата (психо-невро-ендокрино-имунна система). Тя е фактора, който обединява различни важни функции на организма и така управлява процесите в тялото ни. Витамин В12, чието съдържание е доста високо в състава на АФА е положителна за прием от раково болни – противораковият й ефект се потвърждава от много научни автори. 

Един от най-уникалнита аспекти на AFA, който е довел до стотици изследвания е благотворното въздействие на водораслото върху нервната система, мозъка и психиката. Това водорасло активира връзките в нервната система, което води до преодоляване на депресията, подобряване на ясната визия за нещата, повишава концентрацията, прави ума по-издържлив, стимулира творческите възможности и развива дясната хемисфера, от която прозлизат артистичните и интуитивни способности на човека. Неслучайно е позитивното въздействие и върху епифизата - творецът на живота.

Важно е благоприятно повлияване и даже обратно развитие при болестта на Алцхаймер, както и множествена склероза, епилепсия, депресии, невро-психично изоставане, детска церебрална парализа и други болести, считани за нелечими. Това е не само поради факта, че AFA е ценна клетъчна храна, но и поради голямото съдържание на невропептидни прекурсори, които са с жизненоважно значение за мозъка.

Разбира се, ще се съгласите с нас, че е много по-добре е да се предпазва мозъкът, отколкото да се лекува, след като е бил увреден. И без това този орган се натоварва много в нашето забързано ежедневие. Недоспиване, стрес, вредни навици, умствено напрежение, като рано или късно започваме да забелязваме нежелани провали в паметта и концентрацията, намалява нашета умствената работоспособност, появява се раздразнителност, умора, лоши настроения. 
 
Решението просто се нарича AFA и е "елексира за мозъка". Това водорасло се оприличава на супер гориво за нервната система, което е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки по начин, по който те да започнат да функционират много по-добре. 

Друг много важен аспект на действие на AFA е стимулирането на комплекса епифиза-хипоталамус-хипофиза. В тези мозъчни центрове са скрити някои висши способности на човешкия ум като интуиция, телепатия и холистична перцепция – т.е. способност да се обработва информация по свръхестествен начин. Твърди се, че приемането на AFA развива висшите психични способности и подпомага човешката еволюция.


Всяка субстанция, която ние приемаме, оставя в нашите тяло и душа своите вибрации. Възможно е чрез подходящи храни или хранителни добавки да се стимулират в определена последователност различни части от мозъка и различни енергийни центрове, при което да се получи съответния ефект.

Научи повече ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар