сряда, 19 юни 2013 г.

Кой ни води по нашия път?



Зелена Eнергия и единството между душа и разум

Колко силно искаме да постигнем целта си? Помислете колко се стараем, полагаме усилия и „бленуваме” щастливия завършек. Изведнъж се обезкуражаваме, когато срещнем трудности или усетим горчивината на разочарованието по пътя си. Решаваме, че е прекалено трудно и не заслужава вниманието ни повече. Ненадейно си намираме друга цел - перспективна, достойна за борба – и сме сигурни, че тя ще има успех. Намираме си ново амплоа, преобличаме се в нов костюм и тръгваме смело напред с гордо вдигната глава, уверени че това вече е правилния, нашия път. На него ще постигнем успеха, сега вече ще бъдем щастливи и ще имаме всичко, което сме искали, ще постигнем всичко, за което сме мечтали. Ще бъдем щастливи!

Не станаха ли прекален много частици „ще”, как мислите? Аз мисля, че всяко едно „ще” ни отвежда в неизвестното бъдеще и ни отдалечава от настоящето, в което живеем сега. Лишаваме се от възможността да бъдем щастливи сега, в този ден и този момент. Отлагаме щастието за един бъдещ, неопределен момент. Или, извинете, определен е: Когато се сбъднат мечтите!

Избираме да живеем в неопределеното бъдеще, защото, видите ли, тогава ще сме постигнали всичко, аз което мечтаем сега, и което нямаме. Съсредоточавайки се върху нямането на нещото, което знаем, че нямаме, а ще ни направи щастливи, когато го имаме – означава, че ние мислим за „липсата”. Съсредоточавайки вниманието си върху нещо, ние безусловно го привличаме в живота си. Такива са законите на вселената. Такива са законите на мисловните сили.

Мисълта привлича нещата, върху които съсредоточаваме вниманието си! Човек сам решава как да управлява живота си, чрез силите, заложени в нашите мисли. Дали да бъде успешен в своя живот, следвайки своите мечти, или да бъде зависим от малките несгоди, които неминуемо сполитат всеки и будят недоволството ни ежедневно от какво ли не.

-          Добра игра на думи, но това са само думи.


Така е, но нали думите носят смисъла на всичко, за което мислим. Можем ли да изразим чувствата или мислите си с пантомима?! Думите са нужни, за да изкажем желанията си, да изпълним мечтите си в думи, намеренията си в готовност и увереността да ги осъществим в сила.
Мислите са истински сили!

Не се съмнявайте в това. Зелена енергия ми помогна преди 15 месеца да намеря себе си. АФА ми помага да се съхраня, а Коластра и Лайтън-ъп! са ми незаменими помощници във фитнес залата.

Ренета Димитрова



Няма коментари:

Публикуване на коментар