петък, 5 юли 2013 г.

Нашата кожа



Свойства на кожата

Покривната ни система (нашата кожа) е система от органи, която покрива почти цялото тяло и го предпазва от външни въздействия. Тя включва кожата и различни кожни образувания, сред които косми, люспи, пера, нокти. Освен за изолиране на вътрешните тъкани от външната среда, покривната ни  система служи за изхвърляне на отпадъчни вещества и регулиране на температурата в тялото. Към нея са прикрепени множество рецептори — за болка, допир, налягане, температура и други. Покривната система е най-големия орган в нашето тяло. При хората тя представлява около 16% от общата маса и има площ от 1.5-2m2. Тя разграничава, разделя, предпазва и носи информация от заобикалящата среда.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Покривната система има сложно устройство и множество функции при поддържането на хомеостазата (свойство на организма да регулира вътрешната среда така, че да поддържа стабилно, постоянно състояние чрез корекции на динамичното равновесие от взаимосвързани регулаторни механизми). Всички системи на тялото функционират заедно и са в непрестанно взаимодействие, за да осигурят постоянни параметри на вътрешната среда на организма. Кожата има важна роля при предпазването на тялото и е предния пост срещу инфекции, температурни вариации и други смущаващи хомеостазата фактори.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Кои са функциите на кожата ни?

Кожата е най-големия орган в нашето тяло, който предпазва вътрешните органи,метаболизма на веществата и носи красотата на поддържания външен вид. Нейните функции могат да се систематизират така:
  • Защитава живите вътрешни органи и системи;
  • Защита срещу инвазията на инфекциозни агенти;
  • Защита от дехидратация;
  • Защита от температурни колебания;
  • Спомага отделянето на отпадни продукти и токсини чрез изпотяване;
  • Участва в сетивността за допир. натиск, болка, топло, студено;
  • Предпазва тялото от слънчевите лъчи чрез синтеза на пигмента меланин;
  • Синтезира витамин D;
  • Запас на вода, мазнина, глюкоза и витамин D;
  • Спомага за поддържане на формата на тялото.

По-долу са посочени някои от хранителните добавки на AquaSource, които са добро решение за защита на нашата кожа, тъй като допринасят за правилното й подхранване, овлажняване, лечение и укрепване.

Всички добавки и козметика на AquaSource са приготвени по начин и чрез съставки, които да донесат оптимална грижа. Представени са в две серии под формата на козметика или хранителни добавки за прием, които при следване на оказаните в описанията им  за дозировка и приложение, дават желания от всеки от нас ефект.

Можете да прочетете техните подробни описания, когато следвате линковете по-долу:

Програма "Здраве и красота" - 240 капсули в четири добавки

Серия "Нейчъръл Бийнг" - 9 продукта за цялостна грижа


Научи повече ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар