вторник, 2 юли 2013 г.

Супер храните - стратегия на бъдещето



Какво е Супер Хранa?

За радост Суперхраните са специална категория храни, които се срещат в природата, съставени са изцяло от живи елементи и по дефиниция имат висока хранителност. Или - те са с ненадминати качества за единица тегло и възможно най-високи хранителни свойства. Супер храните са висококачествени източници на антиоксиданти и основни хранителни вещества, от които се нуждаем, но не може да се набавим по друг начин и от друг източник в толкова голямо количество на база грам тегло.

Може да добавим повече плодове, салати от зеленчуци и естествени продукти в нашата диета, но е нужно да сме загрижени за качеството на храните, които приемаме, и това, че те са отглеждани в обеднели почви, лишени от минерали и полезни вещества. Когато си спомним тези факти е по-лесно да преценим, че във всички случаи Суперхраните са правилен избор. 

В последващият текст сме изброили някои от най-богатите на хранителни вещества Супер храни на АкваСорс. 
--------------------------------------------------------------------------------------------

КОИ СА СУПЕР ХРАНИТЕ НА АКВАСОРС?

Синьо-зелени водорасли - Algae е първата форма на живот на Земята, и мощността му е огромна. Синьо-зелени водорасли е фитопланктона, който съдържа почти всички хранителни вещества. С 60% съдържание на протеин и е с по-пълен аминокиселинен профил от говеждо месо или соеви зърна. Той съдържа една от най-известните хранителни източници на бета-каротин, витамини и хлорофил. Установено е, че за подобряване на мозъчната функция и паметта, за укрепване на имунната система и да помогне с вируси, настинки и грип.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Спирулина са култивирани микроводорасли, които се консумират в продължение на хиляди години от коренното население в Мексико и Африка. Спирулина е един от най-известните източници на протеини на Земята и съдържа 70% чист протеин, извисяващи се над всякакъв вид месо, което се състои от само 25% протеин, след като е преминало топлинна обработка. Изследванията показват, че спирулина може да помогне за контролирането на нивата на кръвната захар и чувството на глад, като по този начин се превръща в ключова храни за диабетици. Може да се използва, за да помогне в загуба на тегло и анемия, както и като общо хранителна добавка за цялостен стимул на организма.

Спирулина е една от основните съставки в Зелена Енергия на АкваСорс.

--------------------------------------------------------------------------------------------



Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна.


Кои фактори се съдържат в Коластрата?
  •  Имуноглобулин /антитела/ - широкоспектърни антитела, защитаващи организма от вируси и бактерии. Съществуват пет групи имуногобулини при човека и всичките пет се съдържат в КолАктив™;
  •  Лактоферин - изключително силна антивирусна и антибактериална съставка;
  •  Цитокини - засилват и играят съществена роля а регулирането на силата и продължителността на имунната реакция;
  •  Интерлевкин-10 - специфично вещество, което забавя възпалителните процеси;
  •  Полипептид, богат на пролин - хормон, който регулира функциите на тимусната жлеза и имунитета;
  •  Олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на патогенните бактерии да проникват в стомашните стени;
  •  Фактор на растеж на епителната тъкан /ЕGF/;
  •  Инсулин-подобен фактор на растежа /IGF-1/;
  •  Трансформиращи фактори на растежа А & В /ТGF А & B/;
  •  Хормон на растежа /GН/.
--------------------------------------------------------------------------------------------

СуперЯдки и семена в ЕМК и Течно Злато на АкваСорс

Плодовете и ядките да суперхрани с високо съдържание на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма. Свободните радикали може да звучи малко като екстремистка терористична групировка, която предизвика хаос в целия свят и в действителност в контекста на тялото си това би било правилно. Те са естествено явление и чрез метаболизъм ни помагат да избягваме допълнителното и ненужно натоварване от свободните радикали, проникнали в телата ни от външни фактори, включително замърсяване, цигарен дим, радиация, дълбоко пържени мазнини и готвени храни. Когато достатъчно от тези свободни радикали нахлуе нашата имунна система настъпват проблеми. Точно тогава имаме най-голяма нужда антиоксиданти под формата на суперхрани и добавки, за ново изграждане на имунната ни система и борба със свободните радикали.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Мака енергия на АкваСорс съдържа корен мака, който е ароматна древна суперхрана от Перу. Мака се отглежда в продължение на най-малко 2000 години и била консумирано от воините на инките да се увеличи силата и издръжливостта им. Той е силно питателна храна, която е била традиционно използвана, за получаваме на енергия, насърчаване на сексуалното желание, плодовитост, подкрепа и подобряване на функцията на имунната система. Той продължава и днес да бъде значително основна храна и лечебно растение за перуанските хора и сега е широко достъпна в целия свят като цяло хранителна добавка.

Мака е основна съставка на течността Мака енергия на АкваСорс.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Акай и Макуй бери  са малки плодове,  които отдавна са част от основната храна на племената в Амазония. С появата си, тези лилави на цвят грозденца с вкус на тропически зрънца са проявявали мощни антиоксидантни свойства, благодарение на високо ниво на антоцианини и пигменти като в червеното вино. The ORAC рейтинг на тези плодчета е 1027. Уверете се, когато приемате тези плодове, че те са от замразявани или сушени плодове Акай и Макуй, в които хранителнита вещества са съхранени непокътнати,а ако са под формата на сок следете да не е пастьоризирано или преминал някаква топлинна обработка.

Акай и Макуй Берис са едни от основните съставки в Плодова Енергия на АкваСорс.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ако имате някакви въпроси относно най-ефикасните начини за приложения на всяка една от хранителните добавки, не се колебайте да се свържете с нас

Няма коментари:

Публикуване на коментар