сряда, 3 април 2013 г.

Лактобасилус Ацидофилус и Бифидус


Lactobacillus е вид бактерия, от която се срещат различни под-видове бактерии. Те са "приятелски" бактерии, които нормално живеят в храносмилателната ни система, пикочните и половите пътища. Не причиняват заболяване, а напротив - предпазват ни от болести и възпаления.










Някои хора използват Лактобацилус при общи проблеми на храносмилтелния тракт, синдром на "дразнимото черво" (IBS); колики при бебета (предимно Бифидус от лактобацилите), 






болест на Крон, възпаление на дебелото черво (предимно Бифидус), както и сериозен проблем червата, наречено некротизиращ ентероколит (NEC) при преждевременно родени бебета. Пробиотик Ацидофилус се използва и за инфекция с Helicobacter Pylori, вида на бактериите, което причинява язви, както и за други видове инфекции, включително инфекции на пикочните пътища (ИПП), вагинални инфекции, за предотвратяване на обикновена простуда при възрастни, и за предотвратяване на инфекции на дихателните пътища при деца. Ацидофилус бактерията се използва и, за да се предотвратят сериозни инфекции при хора, които чаесто се намират в подземия, заради работата, която извършват.

Lactobacillus
 Acidophilus се използва за кожни заболявания като треска блистери, гангрена язви, екзема (алергичен дерматит); и акне.Този пробиотик
 се използва още за висок холестерол, непоносимост към лактоза, Лаймска болест, копривна треска, и за стимулиране на имунната система.
Жените понякога използват свещички с пробиотик Ацидофилус за лечение на вагинални инфекции и инфекции на пикочните пътища (ИПП).
Въпреки, че някои добавки се описват като съдържащи Лактобацилус Ацидофилус или Бифидус, те всъщност не ги съдържат в достатъчно количество, което да се използва за лечебна или превантивна терапия. Това е една от причините за всички медицински разрешителни и одобрения от властите, които са дадени на АкваСорс, за да може да провежда качествена грижа за хората.

Може да посетите livelong.eu, ако искате да прочетете повече за здравословно хранене, профилактика и лечение на различни заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар