вторник, 5 февруари 2013 г.

За здравето на всяка жена

http://livelong.eu/actual.php?aid=3


Съществува специален крем само за жени с екстракти от няколко много полезни за женската ендокринна система вещества, сред които див ям (или сладък картоф от Мексико) е главно активно вещество. Освен сладкият картоф крема съдържа и някои други естествени съставки, които са от полза за жената – жен-шен, цимицифуга, масла от роза, авокадо, жожоба, бадем, шафраника. Комбинацията от тях прави Муун Райз изключителен избор за нежна и хидратираща кожата грижа.

Екстрактът от див ям (Dioscorea villosa) е известен и широко използван естествен  регулатор на хормоните, който съдържа фитохормона диосгенин. От диосгенина организмът лесно произвежда прогестерон. Крем Муун Райз е много богат на витамини, изключително нужните ензими, фитостероли и други биологично активни вещества, които допринасят за по-доброто проникване на веществата от диосгенина в половите клетки на женския организъм.

Прогестеронът и естрогените се произвеждат основно в яйчниците. Чрез наличието на Прогестерон се регулират кръвното налягане, реакциите в стресови ситуации, нивото на кръвната захар.

През първата половина на месечния цикъл обикновено преобладават естрогените, а след процеса на овулация се покачва количеството прогестерон и той присъства през другата половина на цикъла. Ако в дадения месец няма извършено зачеване хипофизата изпраща сигнал на яйчниците, които физиологично да спрат производството на прогестерон. След това, до 48 часа настъпва месечния менструален цикъл.

На всички ни е известно, че когато прогестеронът и естрогените се разбалансират, се появяват нежелани симптоми около мензис и по време на климакс. Не е тайна, че начинът на живот често воси до дисбаланси, начините на хранене - особено на жените в градска среда често са причина за затруднения в различни направления. Предизвиканите изкуствено аборти, използването на противозачатъчни средства и хормонални препарати, както и високите нива на  стрес влошават неимоверно картината.

Хормоналния дисбаланс влияе на повечето системи в организма, сред които имунната, храносмилателна, нервна, ендокринна, сърдечно-съдова и костна система. Оплакванията варират, като могат да бъдат от задържане на течности, болезненост и подуване на гърдите до главоболие и даже мигрена, крампи, увеличаване на теглото, болки в гърба и кръста. Може да се проявят в силно желание за сладко и особено шоколад, проблеми с кожата, склонност към лесно чупене на кости (типичен пример е остеопороза), ниско полово влечение, неочаквани изменения в настроението, раздразнителност, умора, нетърпеливост, гневливост, липса на самочувствие и други неприятни емоции.
Прогестеронова терапия
Британските специалисти д-р Катрин Далтон и д-р Джон Лий са пионерите в областта, които въвеждат крема с добавен прогестерон. След като наблюдават действието на прогестерона при голяма група жени с остеопороза, те отбелязват, че при нито една от тях няма счупвания в продължение на три години, което е голям напредък в борбата с тази болест.

При прогестероновата терапия е забелязано, че се справя с до 90% от различните оплаквания оплаквания, свързани с пременструалния синдром и периода на менопаузата при жените. Пациентките съобщават, също така, че заедно с общото подобряване на костната и ендокринната системи, има и  бързо подобряване на самочувствието, поява на усещане за подмладяване, енергичност и работоспособност.
Според Д-р Маргарет Смит, която е известна специалистка по ендокринология, лечението на предменструалния синдром (ПМС), както и смущенията в менопаузата се решават чрез прогестероновата терапия с най-ефикасният метод, на който тя е била някога свидетел и с който е запозната.


Защо Moon Rise е по-доброто решение?

Крем Муун Райз
Разликата между терапията със синтетичен прогестерон и употребата на крем Муун Райз на АкваСорс е съществена. Когато жената се лекува с прогестерон, при увеличаването на неговото количество в кръвта, хипофизата дава команда на яйчниците да спрат производството на хормона прегненолон, което води до нарушаване на баланса между редица други хормони (в това число прогестерон и естрогени), чиито предшественик е той. При синтетичната терапия, дори и да се облекчат симптомите, които произтичат от недостига на прогестерон, като цяло женската полова система се разбалансира, а яйчниците се потискат.

Тази е основната и много важна причина за предпочитане да се употребява крем Муун Райз, тъй като в него се съдържат съставки, които не действат на хипофизата. Съставките на крема чисто и просто осигуряват градивен материал за производството на прогестерон като спомагат за естественото регулиране и балансиране на метаболизма при жените. Това се дължи освен на диосгенина, и на всички останали полезни съставки на крема.

Ендокринната система в женския организъм е сложна и деликатна като в нея има различни механизми, които осигуряват обратна връзка на много нива. За тяхното нормално действие е важно ежедневно с храната да се осигуряват всички необходими градивни вещества на здравето. Това са протеини, ензими и кофактори и др. Ако в процеса липсва дори само едно важно за правилната обмяна вещество, може да се прекъсне цялата верига от важни биохимични реакции.

Ако се включи само див ям в храненето, това не е достатъчно, тъй като диосгенинът и другите полезни съставки се разграждат при усвояването на храната от храносмилателната система и не достигат до яйчниците. Много по-добре решение е да се използва крем с екстракт от див ям, който при усвояването си от кожата да внася полезните съставки през нея. По този начин полезните вещества се складират в мастната тъкан на тялото, а оттам яйчниците могат да ги използват в количествотом което им е нужно и точно когато им потрябват. Крем Муун Райз подпомага метаболизма и усвояването на активните съставки през кожата, особено ако се нанася върху кожата след топла баня.

За най-добри резултати нашата препоръка е кремът да се съчетава с Есенциални Мастни киселини и синьо-зелени водорасли АФА за подхранване, а при жени над 35 г. с КолАктив и Супер Антиоксидант. Според предпочитанията и нуждите на организма се уточняват и дневните дози, които са препоръчителни. Обикновено се започва с дневна доза от 1-2 мл. като количеството се увеличава, докато започнат да се вижда пвиждат очакваните резултати. Подходящо е мазането да започне след приключване на месечния цикъл и да се спре употребата му един ден преди следващата менструация. По време на месечния цикъл не употребявайте крема, защото не е подходящ период за внасяне на прогестерон в организма. Метаболизма ще набави на яйчниците необходимото количество от депата в мастната тъкан.

Муун Райз е полезен за всички жени, още във времето на тийн-ейджърството - след първата менструация, та чак до достигане на преломна възраст. Целта, с която е подготвен крема е подпомагане изрядната функция на яйчниците, да подобри хормоналния баланс, а в по-късна възраст - борба с остеопорозата и злокачествените заболявания.

И въпреки всички предимства и препоръки е важно да се подчертае, че кремът не бива да се използва от кърмачки, защото при тях за известно време е преустановен месечния цикъл и хормоналният профил е по-специфичен. При тяхното състояние на организма не е нужно добавянето на прогестерон.

Прочетете повече ... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар